Saadet Işıl Aksoy da Kördüğüm kadrosuna katıldı!

1384

Perşembe akşamları milyonları ekran başına kilitleyen ‘Kördüğüm’ün güçlü kadrosuna, ödüllü oyuncu Saadet Işıl Aksoy da katıldı. Amerika’da yaşayan ve en son Penelope Cruz ile ‘Sen Dünyaya Gelmeden’ (Twice Born’) adlı Hollywood yapımında rol alan Aksoy, ‘Enver Bey’in (Mehmet Aslantuğ) kız kardeşi ‘Eylül’ karakterini canlandırmak için Türkiye’ye döndü.

Yapımcılığını Endemol Shine Türkiye’nin üstlendiği, başrollerini; İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin, Alican Yücesoy ve Mehmet Aslantuğ’un paylaştıkları, yönetmenliğini Gökçen Usta’nın üstlendiği ‘Kördüğüm’, kadrosuna başarısı yurtdışında da kabul gören oyuncu Saadet Işıl Aksoy’u kattı.

ENVER BEY’İN KIZ KARDEŞİ ‘EYLÜL’

Daha önce, ‘Güz Yangını’, ‘Esir Kalpler’, ‘Senden Başka’, ‘Balkan Düğünü’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizilerinde rol alan Saadet Işıl Aksoy, ‘Kördüğüm’e, Enver Bey’in yurtdışında yaşayan kız kardeşi ‘Eylül’ karakteri ile dahil oldu.

SİNEMADA BİRÇOK ÖDÜLÜ VAR

Saadet Işıl Aksoy, ilk sinema filmi ‘Yumurta’ ile, 2007 yılında; Şili Valdivia Uluslararası Film Festivali’nde ve 13. Saraybosna Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü, 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü’nü, 40. SİYAD Türk Sineması Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandı. 2008’de yine ‘Yumurta’ filmi ile; 19. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ‘Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu’, 1. Yeşilçam Ödülleri’nde ‘Umut Veren Genç Kadın Ouyuncu’, 3. İsmail Dümbüllü Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödüllerini kazandı. Ardından Mert Fırat ile başrollerini paylaştığı ‘Başka Dilde Aşk’ adlı filmde oynadı. Film, 46. Altın Portakal Film Festivali’nde Kent Konseyi Seyirci Ödülü’nü aldı. Filmdeki rolü ile Aksoy da, 4. Uluslararası Bursa İpekyolu Film Festivali’nde ve 21. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandı.

DÜNYA STARLARIYLA BİRLİKTE ROL ALDI

Saadet Işıl Aksoy, ABD 2008 yapımı ‘A Beautiful Life’ filminde Denise rolünde yer aldı. 2009 yılında başrollerini Catherine Zeta Jones ve Justin Bartha’nın paylaştığı ‘Aşkın Yaşı Yok / The Rebound’ filminde ve  son olarak da 2012 yılında ‘Sen Dünyaya Gelmeden / Twice Born’ filminde, Aska karakterini oynayarak, Penélope Cruz’la birlikte rol aldı.

Yorum Bırak

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz